dimecres, 14 de desembre del 2011

REFERÈNDUM a Forestal Catalana

La Direcció de l'Empresa va emplaçar al Comitè d'Empresa, el passat divendres 2 de desembre, a estudiar les mesures per a garantir la viabilitat de Forestal Catalana el proper any, evitant mesures traumàtiques com s'han fet aquest 2011. L'empresa manté que cal rebaixar totes les despeses, incloses les salarials, i va proposar al Comitè negociar la fórmula per a fer aquesta reducció abans de 15 dies. El termini és fins al 22 de desembre, dijous vinent.

Les dues parts estem d'acord en què volem la màxima estabilitat de l'empresa. Per això, s'està treballant un acord que reculli una sèrie de compromisos. Entre ells, els principals serà aplicar la reducció salarial del 5% des de l'1 de gener de 2012 i no cobrar les pagues de productivitat de 2011 i 2012. En contrapartida, la Direcció es comprometria a no aplicar retroactivament la reducció de salaris i a no fer acomiadaments objectius ni improcedents durant tot el 2012. El text exacte de l'acord estarà llest, si tot va bé, el proper dilluns 19.

El Comitè d'Empresa Intercentres, reunit ahir a Vallcalent (Lleida), va acordar sotmetre el preacord que s'assoleixi a consulta de tota la plantilla de l'empresa. Per això, i si no hi ha alguna situació inesperada de darrera hora, preveiem fer durant el dimecres 21 proper una ronda de visites a la majoria de centres de treball per tal de copsar la vostra opinió, i que pugueu manifestar mitjançant referèndum l'acord o desacord amb el document que us enviarem i explicarem prèviament.

Per això, preguem que tothom que tingui interès en participar en aquesta consulta estigui atent al correu electrònic i parli amb els companys del centre de treball per tal de conèixer el dia i l'hora exacta de la votació.

Seguirem informant en breu.