dilluns, 27 d’octubre del 2008

RESUM DE LA MESA NEGOCIADORA: LA DIRECCIÓ DE FORESTAL CATALANA VOL PENDRE EL PEL ALS TREBALLADORS I LES TREBALLADORES

El passat divendres dia 24 d’octubre es va tornar a realitzar una nova reunió de la Mesa Negociadora.

Un cop més l’empresa es va tornar a presentar a la reunió sense la part econòmica de la seva proposta i plantejant iniciar les negociacions per la resta d’apartats que composen les plataformes de conveni. La Gerent de l’empresa va tornar a insistir en l’actual situació de crisis i en que Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya no els hi ha donat el vist i plau a la seva proposta econòmica.

Davant aquesta situació i seguint els acords unànimes de la reunió del 17 d’octubre del Comitè d’Empresa Intercentres, els representants dels treballadors i les treballadores a la Mesa Negociadora vam manifestar a l’empresa el nostre enuig per la situació i la nostra sensació de presa de pel cap als treballadors.

La part social vam recordar als representants de l’empresa que, els treballadors i les treballadores havíem elaborat una proposta treballada durant un any i presentada en el 13 de juny a l’empresa, després de sol·licitar l’inici de les negociacions en el mes de maig i davant les insistents manifestacions verbals i públiques per part del Conseller Delegat i de la Gerent que si no havíem començat a negociar era perquè el Comitè no havíem presentat la proposta. Un cop presentada la proposta se’ns diu que l’empresa ha d’elaborar la seva, fet que demora el procés i mostra una primera manca de respecte cap a la feina dels treballadors i les treballadores en la elaboració de la plataforma que tant se’ns havia demanat. Perquè no podíem haver començat a negociar agafant de base document presentat? Si, legítimament en volien presentar un altre, perquè no el van tenir preparat per a l’inici de les negociacions?

Tot i així, els representants de la part social, mostrant la nostra voluntat de diàleg i negociació vam acceptar esperar la proposta de l’empresa, proposta que ha arribat 4 mesos més tard i per si no fos prou, sense una de les parts més fonamentals, la econòmica, per poder valorar correctament en el seu conjunt el document i estudiar els seus pros i contres i amb un clar intent de condicionar les negociacions per part de l’empresa apel·lant als vetos del Departament d’Economia i Finances i argumentant, ara sí, que som una empresa pública i que “esto es lo que hay”.

Davant d’aquesta situació els representants dels treballadors i les treballadores vam donar per finalitzada la reunió i vam informar a l’empresa de la convocatòria imminent d’assemblees per informar al conjunt dels treballadors i treballadores de Forestal Catalana de la situació i acordar els passos més adients a seguir.