dijous, 28 de juliol del 2011

CONCENTRACIÓ MULTITUDINÀRIA EN DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL

Més de 100 treballadors/es de Forestal Catalana es concentren per demanar que no hi hagi els 22 acomiadaments i que es mantinguin els serveis ambientals que prestem

Ahir dimecres 27 de juliol més de 100 persones de tot el territori de Catalunya es van concentrar a les portes de les oficines centrals de l'empresa a Barcelona. Els companys i companyes, vingudes del Pirineu, de les Terres de l'Ebre, de comarques tarragonines i gironines, i de Barcelona, van cridar unànimanent contra els 22 acomiadaments anunciats per la Direcció de l'Empresa, i per les formes tan inhumanes com s'estan produint aquests acomiadaments: sense justificació, sense preavís, al mig de les vacances d'estiu i amb només 20 dies per any de treball com a indemnització.

Alguns eslògans de les pancartes que es podien llegir deien:
  • El Govern maltracta els seus treballadors/es
  • Per uns serveis públics de qualitat, Forestal Catalana solucions JA!
  • Treballadors de Forestal Catalana en perill d'extinció
  • No als acomiadaments improcedents
  • No als supersous
  • Les retallades pels corruptes, no pels treballadors
  • Les coses es poden i s'han de fer bé. Som persones, i vosaltres?
Els i les Delegades sindicals es van reunir durant 15 minuts amb la Direcció de l'Empresa i li van explicar el manifest presentat en nom de tots els treballadors/es (el podeu llegir AQUI). Però el Conseller Delegat es va negar a moure's ni un milímetre en la seva postura, negant totes les solucions proposades pel Comitè i tancant qualsevol opció a negociar els acomiadamens o les condicions.

Un cop acabada la reunió, el conjunt de treballadors concentrats va acordar continuar les mobilitzacions, en cas que la direcció de l'empresa continui amb l'actitud d'ignorar totalment les peticions raonables i de sentit comú que se li fan. Amb la porta sempre oberta al diàleg i l'acord, per al futur de l'empresa, però amb les idees clares de defensar els nostres llocs de treball i uns serveis que fem que són imprescindibles per al medi ambient al nostre país.

Des del Comitè d'Empresa, volem felicitar a tots els treballadors/es que van assistir a la concentració d'ahir per l'enorme mostra de dignitat i companyerisme que van demostrar amb la primera gran acció de protesta col·lectiva en aquesta empresa. Forestal Catalana té un personal motivat i que creiem en la nostra feina, una qualitat humana indiscutible que l'actual Direcció ignora i ha menyspreat amb les formes autoritàries i poc humanes com està gestionant els acomiadaments i la situació econòmica de l'empresa.

Ahir, 100 companys i companyes es van sentir com els 22 acomiadats.
Ahir, 100 companys i companyes van lluitar pels 326 treballadors d'aquesta empresa, pels seus principis i pels seus drets. Demà, seguirem defensant tot això.


Veieu AQUI la galeria de fotografies de la concentració d'ahir.

A qui no va voler assistir a la protesta, per por, per desinterès o per sobèrbia, li recordem les paraules de Martin Niemoller:
"Primero vinieron a buscar a los comunistas, y yo no hablé porque no era comunista. Después vinieron por los socialistas y los sindicalistas, y yo no hablé porque no era lo uno ni lo otro. Después vinieron por los judíos, y yo no hablé porque no era judío. Después vinieron por mí, y para ese momento ya no quedaba nadie que pudiera hablar por mí"

Seguirem lluitant pels drets laborals i per la qualitat dels serveis mediambientals que presta aquesta empresa.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

M'alegro que alguns hagin anat a la concentració d'ahir, però algú ha pensat perquè no hi han anat els altres?potser no es per por, potser es perquè ningú d'ells ha rebut cap correu amb la decició confirmada de fer la concentració amb l'hora i el dia....

Comitè d'Empresa Intercentres ha dit...

Hola, "Anònim".

Bé, hem fet un esforç molt gran per arribar a tot arreu, tal com hem comentat a l'anterior entrada al bloc (http://comiteforestalcatalana.blogspot.com/2011/07/gran-exit-de-les-assemblees-tot-el.html).
Si no s'ha assebentat tothom és, evidentment, la nostra responsabilitat i ho lamentem.
Està clar que hi ha gent que no ha pogut venir per diferents causes. Cap problema. Però també altra gent que no ha vingut perquè no ha volgut. I ens sap greu que, mentre uns lluitàvem pels 326, altres vivien despreocupadament.

En tot cas, és bo que hi hagi altres treballadors/es amb ganes de defensar el treball, i que no han pogut venir aquesta vegada. Segur que hi ha més ocasions!

Anònim ha dit...

Gràcies de tot cor a tots per defensar els nostres llocs de treball.

Ho diu un que tampoc va poder venir.

Anònim ha dit...

Molt dels que vam assistir vam haver de fer un gran esforç per ser-hi (econòmic i personal).
Només vull dir, als que no hi van ser, que pensin que l'estratègia de l'empresa és la de sempre: crear por, dividir i anular la capacitat dels treballadors.
Primer ens foten una òstia i esperen a veure que passa. Si no diem res, la propera encara serà més forta i així succesivament.
Només ens podrem defensar anant tots a una.
Es carreguen d'un "plumazo" quaranta anys de lluita i patiment pels nostres drets.
NO DIREM RES?

5000022 ha dit...

Jo hi vaig ser i ara soc uns dels 22 afortunats que ja no estem a les ordres d'aquestes quatre rates de clavaguera que per mantindre el diposit del seu BMW ben ple son capaços de despedir a 22 treballadors i quedar-se tant amples sense donar cap tipus d'explicacio i pagant el minim possible. Si jo per a ells hem mereixo aixo ... ells per a mi, a fe de Déu que es mereixen algo molt pitjor. I als que quedeu us desitjo sort per al futur i no cal que us esforçeu gaire per aquesta empresa que ja veieu com ens tracten. "Cuando veas las barbas del vecino cortar ..."

Anònim ha dit...

Gràcies a tots/es que ahir us vau manifestar en defensa dels nostres llocs de treball, a mi personalment em va arribar la informació amb comptegotes (tan sols informàren que es faria una mani sense especificar hora,dia i lloc). Per properes movilitzacions estaria bé que penseu en la gent que vivim lluny de la capital i que la convocatoria es faci a través de medis aliens a l'empresa,ja que es troba massa polititzada. Feu servir el bloc o si m'apureu al twitter, facebook...a partir d'ara seguiré habitualment el bloc.
Això és el govern dels millors? doncs, tot just acaben de començar i les perspectives encara són pitjors, ja que, he sentit parlar d'un ERE que no trigarà en arribar.
Endavant la lluita companys!!!
Que la crisi la paguin els que l'han provocat...