divendres, 12 d’agost del 2011

Intenses gestions per a garantir el futur de l'empresa


Malgrat ser agost, des del Comitè d'Empresa s'està treballant intensament per a garantir el futur de Forestal Catalana.

Avui 12 d'agost, delegats sindicals han mantingut una trobada amb l'alcalde de Vallferrera (municipi d'Alins, Pallars Sobirà) i amb Agustí López (diputat al Parlament i ex-alcalde de Sort), i els hi han traslladat la preocupació pels 22 acomiadaments decidits per la Direcció de Forestal Catalana aquest mes de juliol, així com per les conseqüències per al medi ambient de la reducció de personal i la seva precarització. L'Alcalde ha manifestat que comparteix la preocupació pels acomiadaments així com pels 8 treballadors fixes discontinus als que s'ha enviat cap a casa després de treballar només 3 mesos. El diputat Agustí López s'ha compromès a estudiar el tema, i a parlar-ne amb el Departament d'Agricultura (DAAM), per veure com i per què s'ha produit la situació.

Mentrestant, ahir es va penjar una nova pancarta al pont de Llavorsí (Pallars Sobirà) criticant els fets a Forestal Catalana. Continuen les mostres de rebuig del personal de l'empresa a l'actitud de la Direcció i preocupats pel futur dels llocs de treball.

Per altra banda, des de Barcelona s'està demanant informació a l'empresa sobre com pensa reorganitzar els serveis després dels acomiadaments, ja que totes les tasques que feien les persones acomiadades ara les hauran d'assumir els companys que s'han quedat a cada centre de treball. També s'està demanant informació sobre les empreses subcontractades els darrers mesos per a fer feines que corresponen a Forestal Catalana per encàrrec de Medi Natural. La idea és cridar l'atenció sobre el risc d'externalitzar serveis tant per la reducció de qualitat que suposaria com per la pèrdua de llocs de treball de qualitat.

Per últim, des de la Secció Sindical de CCOO s'ha elaborat un escrit crític amb les retallades i que analitza les repercussions per al medi ambient del que està fent la Direcció de FC i del Departament d'Agricultura. En breu el comunicat estarà penjat al web de CCOO a forestal Catalana.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

sembla que l'antiga Direcció a qui tant es va criticar no eren tant dolents, no? no ens vàrem trobar amb tants sidrals...

Anònim ha dit...

No hi ha dupte de la bona feina de la majoria de gent del comite. Pero tambe es una contradiccio que hi hagi gent que en formin part i que alhora estiguin ocupan un carrec de comandament, com per exemple que siguin encarregats, ja que segurament el seu criteri sobre els treballadors al seu carrec pot influir consederablement enfront la direccio de la empresa. I el colmo ja es que damunt vagin de salvadors dels treballadors.

Anònim ha dit...

Això és una casa de barrets.... però sense mestressa.