dimarts, 9 d’octubre del 2012

Pacte per a la flexibilitat horària signat a FC



Com sabeu, arran de l’eliminació dels tickets-menjador es va fer molta pressió a Funció Pública (i a Forestal Catalana en vam fer des del Comitè a la Direcció) per tal que s’apliqués el Decret de flexibilitat horària de la Generalitat a l’empresa, permetent al personal que concreti la seva jornada de treball setmanal segons les necessitats personals de conciliació de la vida laboral i personal.

La versió inicial del pacte es va negociar entre maig i juliol, però els decrets del Govern de l’Estat van canviar algunes disposicions que afectaven al contingut de l’acord. Per això, aquest mes de setembre s’ha renegociat i acordat entre la Direcció i el Comitè.

Així, a partir d’avui mateix  (i fins al dia 20 d’octubre), ja es pot demanar fer un horari específic adaptat a les necessitats personals. Vegeu el text del Pacte, que és d’aplicació immediata, per a conèixer les condicions.

És important assenyalar que aquesta flexibilitat horària és principalment d’aplicació per a persones i col·lectius que tenen una certa autonomia en l’autoorganització del seu treball, o bé que presten serveis en centres de treball on no resulta imprescindible fer un horari determinat (bàsicament, oficines administratives i similars). En aquells casos on s’ha de fer feines en equips (colles de manteniment), o bé atendre al públic en un determinat horari, serà difícil o impossible fer canvis en l’horari, a no ser que es pacti entre tots els treballadors i sigui compatible amb la prestació del servei.

Per qualsevol dubte, parleu amb el Delegat sindical que tingueu més proper.

Properament enviarem el text de l'acord a tot el personal per correu electrònic per tal que pugui fer la sol·licitud, però bàsicament és el mateix que el publicat al DOGC per al personal laboral.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona comitè i direcció,

Feia mesos que no ens arribava cap bona notícia laboral.

Anònim ha dit...

Això d'enhorabona serà pels que puguin utilitzar aquesta flexibilitat!
Els que no podem modificar l'horari ens quedarem sense els tiquet menjador i veien com alguns surten sempre beneficiats i altre mai...Potser seria bo mirar el que perden alguns companys que s'han de quedar per obligació a dinar i el fet de treure el tiquet menjador equival a uns 100 euros perduts...

Comitè d'Empresa Intercentres ha dit...

Bon dia, "Anònims",

Abans de res, gràcies pels vostres comentaris. Sempre va bé saber que hi ha qui es llegeix el Bloc!

En segon lloc dir que està clar que l'acord de flexibilitat horària no es podrà aplicar a tot el personal, perquè depèn molt del tipus de feina.

Des del Comitè portem molts mesos (des que es va eliminar el tiquet menjador) denunciant la injusticia i greuge que representa la mesura, i reclamant una compensació. Sempre hem dit que hi ha fórmules per a compensar-ho, i que si la Direcció no ho fa, és perquè no vol.

Us proposem que els que volgueu fer la jornada intensiva la demaneu i, si us la deneguen, ens ho comuniqueu per a fer la queixa corresponent.

Salut,