divendres, 5 de desembre del 2008

EL CICLE D'ASSEMBLEES ES TANCA AMB SUPORT MAJORITÀRI A LES PROPOSTES DEL COMITÈ

Les Assemblees realitzades en els darrers dies a Tarragona i Terres de l'Ebre, Serveis Centrals, Breda i Girona, han tancat el cicle de reunions previstes, per explicar la situació actual envers la negociació del primer conveni col·lectiu dels treballadors i treballadores de Forestal Catalana.

Amb una forta participació dels treballadors i les treballadores ubicats en aquests territoris, arribant gairebé al 90%, les assemblees han tornat ha constatar, com ja ha anat succeint en la resta, la sensació de manca de respecte de la direcció de Forestal Catalana cap a les propostes dels treballadors i les treballadores. En les intervencions a les reunions s'ha destacat la manca d'eficàcia de la direcció per a resoldre coses i per a complir els objectius que s'havien marcat en les jornades de treball del nadal passat. En aquella ocasió, la direcció de Forestal va marcar com a tres objectius fonamentals per al 2008, i per als quals s'incorporà una nova cap de RRHH, l'el·laboració d'un Pla d'Aocollida, d'un Pla de Formació i d'un nou conveni. A data d'avui, cap dels tres objectius s'ha complert.

Els treballadors i les treballadores han fet costat al Comitè d'Empresa, recolzant totes i cadascuna de les propostes realitzades i proposant que ha arribat l'hora de plantejar-se accions que reforcin la negociació i la defensa dels nostres drets recollits en les normes d'aplicació actuals, com el VI Conveni del personal laboral de la Generalitat (d'aplicació a FC), la Llei de conciliació de la vida personal i laboral i l'Estatut dels treballadors i les treballadores, entre d'altres.

Un cop tancat el cicle d'assemblees, el Comitè realitzarà una reunió el proper divendres dia 12 per fer-ne una valoració, acordar propostes de reorganització interna que millorin la actuació del Comitè i establir un calendari de treball per als últims dies de l'any i els primers compasos del 2009.