dimarts, 26 de juliol del 2011

GRAN ÈXIT DE LES ASSEMBLEES A TOT EL TERRITORI

MÉS DE 200 TREBALLADORS/ES ASSISTEIXEN A LES ASSEMBLEES ORGANITZADES PEL COMITÈ

En només 5 dies (19, 20, 22, 25 i 26) s’han dut a terme una dotzena d’assemblees i reunions de treballadors i treballadores de Forestal Catalana, a tots els territoris on hi ha col·lectius, convocats pel Comitè d’Empresa Intercentres amb urgència.

A les reunions s’ha constatat una enorme afluència de personal: al voltant de 200 persones en total (FC té 326 treballadors) malgrat que algunes persones no podien venir pel fet d’estar treballant, de vacances, de baixa o a una distància massa gran del lloc de l’assemblea. Això representa la major mobilització i preocupació de treballadors/es de FC que es recorda, en tant poc temps.

Els i les delegades sindicals han introduït les assemblees explicant la situació a l’empresa, ja de tothom coneguda, amb els 22 acomiadaments immediats el dia 31 de juliol, la no renovació o fi de treball per a molts altres treballadors eventuals o fixes discontinus, l’eliminació de la paga de productivitat o la retallada de salaris, entre altres perjudicis decidits per la Direcció de l’Empresa. Acte seguit, els assistents han expressat de manera unànime a totes les trobades la seva sorpresa i indignació, tant pel contingut de les mesures adoptades com per la forma com s’han produït. Especialment, cal destacar el rebuig general a la decisió de no comunicar el nom dels acomiadats fins a l'últim moment, perquè d'aquesta manera s'ha creat una gran angoixa a tota la plantilla, en lloc de fer-ho únicament a 22 persones.

De les primeres assemblees va sortir la necessitat d'elaborar un manifest que reculli les crítiques dels treballadors i treballadores cap a les decisions de la Direcció. També va sortir la idea de convocar una concentració de suport a les persones acomiadades i de rebuig a les retallades als serveis al medi ambient que prestem des de Forestal Catalana. Al conjunt d'assemblees, les propostes s'han vist positivament per part de la immensa majoria de persones i, per tant, van endevant.

Aquest dimecres 27 de juliol de 2011, es farà el lliurament a l'empresa del manifest redactat pel Comitè, i a la tarda (18,00 h) està convocada la concentració a la porta de les oficines centrals, a Sabino de Arana 34 de Barcelona.

No ho dubteu: fem pinya per defensar la nostra feina. Demà pot ser massa tard!!

Us hi esperem a tots i totes.